Groenpoort

Het noordelijke en laatste wijkdeel van Veenendaal-oost heet Groenpoort. Hier staat ‘groen’ centraal in al haar facetten en bouwen we samen met bewoners aan een fijne en duurzame woonomgeving. In Groenpoort wordt de komende jaren een divers aanbod van in totaal circa 970 woningen ontwikkeld, verdeeld over zes kleinschalige buurten. Project Wilgenpoort is hier één wijk van! Hier ontwikkelt BAM Wonen circa 46 woningen.

Natuurrijk en ontspannen

Groenpoort kenmerkt zich door een natuurrijk, ontspannen karakter. Door de subtiele kromming in de straten ontstaat een speels en aangenaam straatbeeld. De zes buurten met aansprekende ‘groene’ namen krijgen elk een eigen brinkje, die een ontmoetingsplek vormen voor bewoners en ruimte bieden voor speelvoorzieningen.

Groen en blauw in Groenpoort

De centrale, iets gekromde singel, die Groenpoort van noord naar zuid doorkruist, is een eyecatcher in de wijk. Daarnaast speelt de singel een belangrijke rol voor de klimaatadaptatie van het plan, net als de twee flinke groene buffers, die Groenpoort van west naar oost doorsnijden en verbinden met het omliggende landschap. Ze vormen de groene longen van de wijk, belangrijk voor de waterhuishouding, maar ook als plek voor sport, spel en recreatie. Klik hier voor meer informatie.